Konstnärsmaterial online hos Hammarö Ramverkstad

Konst

 

I vårt konstgalleri finner du ett urval av färgglad konst av olika nu levenade och bortgågna konstnärer. Ramade eller oinramde verk

Under kategori Konst ser du aktuella konstverk till försäljningÄldre papperskonst (litografier) har med tidens tand fått förändringar i pappret. Oftast var kvaliteten på pappret inte så bra. Pappren innehöll ligning (Ligninet har en negativ inverkan på papprets kvalitet och pappret gulnar i solen på grund av ligninets känslighet för ultraviolett strålning) Bilder som utsatts av sol eller starkt ljus har därför gulnat med tiden. Passepartouten förr var oftast inte syrafri (ålltså innehöll ligning. Detta har gjort att en färgad (gul) kant finns ibland på en del äldre papperskonst.

Konsten är dock fortfarande konst men kan ge ett solkigare intryck, men med passepartout så blir tavlan ändå oftast bra/fin. Dessa faktorer har vi vägt in när vi prissätter äldre konst och därför kan "dubletter" har olika pris. Nedan är vår klassificering som ska vara till hjälp för dig när du bedömer en bild. Bilderna ger inte en perfekt återbild av konstverket men är helt oredigerade.

Där ingen kommentar ges är bilderna i nyskick eller prima skick.

Nyskick inga spår efter inramning eller förändring av pappret
Prima skick inga spår efter inramning, mindre förändring av pappret som inte syns med passepartout
Bra skick har varit ramad, mindre förändring i pappret och spårämnen av icke syrafri kartong
Något gulnad förändring i pappret, gulnad eller spårämnen av icke syrafri kartong
Gulnad förändring i pappret eller papper har utsatts för solljus